HNL.hr

Odluke Disciplinskog suca od 17. svibnja

Stubičanu dvije
utakmica zabrane
igranja

17.05.2016.
Stubičanu dvije utakmica zabrane igranja
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Saša Pavličić-Bekić donio je odluke o kaznama za prekršaje počinjene na utakmicama posljednjeg 36. kola.

Igrač NK Zagreb Stjepan Stubičan koji je isključen u 39. minuti utakmice Zagreb-Hajduk zbog grubog starta na suparničkog igrača kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 4.000 kuna.

Na istoj utakmici navijačka skupina Torcida u 42. i 90. minuti upalila je baklje zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7.000 kuna, a NK Zagreb kao organizator utakmice iznosom od 5.000 kuna.

 

NK Zagreb mora platiti još jednu kaznu u iznosu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Zagreb-Hajduk (čl. 54. DP HNS): uz jedno isključenje igrači su dobili i četiri žuta kartona.

 

Iako je u posljednjem 36. kolu prvenstva žutim kartonima opomenuto samo 14 igrača što je najmanje u kolu tijekom cijele natjecateljske godine, petorici igrača to je bio treći žuti u nizu pa će automatsku kaznu zabrane igranja prve slijedeće prvenstvene utakmice prenijeti u novo prvenstvo. Zbog toga u 1. kolu slijedećeg prvenstva neće imati pravo nastupa Eros Grezda (Lokomotiva), Zoran Lesjak (Osijek), Mario Oremuš (Split) te Petar Musa i Stjepan Stubičan (Zagreb).

 

Disciplinski sudac proveo je i završio postupak po prijavi Povjerenika za natjecanje zbog paljenja baklje u središnjem krugu igrališta prilikom proslave pobjede nekoliko minuta nakon završetka utakmice 35. kola Lokomotiva-Zagreb te je novčanim kaznama u iznosu od po 5.000 kuna kaznio igrača Josipa Ćorića i NK Lokomotiva.

Još vijesti