Reprezentacija > Ženska > A

Okupljanje Hrvatica za susret s Rusijom

Kolak: "Prilika
mlađim igračicama za
dokazivanje"

13.09.2016.
Kolak: "Prilika mlađim igračicama za dokazivanje"
foto: Slobodan Kadić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Pred hrvatskom ženskom reprezentacijom kvalifikacijski je susret s Rusijom, a izbornik Zvonimir Kolak objavio je popis igračica na koje računa za predstojeću utakmicu.

Hrvatska ženska reprezentacija okupit će se ove subote na Maksimiru odakle će krenuti put Sv. Martina na Muri gdje će se pripremati za predstojeći susret s Rusijom u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Utakmica s Rusijom u Himkiju je na rasporedu 20. rujna u 19 sati po hrvatskom vremenu.

"Pred nama su treninzi i pripreme za kvalifikacijski susret s Rusijom. Dakako, u predahu od treninga analizirat ćemo prethodne utakmice i pogledati snimke te se na najbolji način pripremati za utakmicu", kazao je izbornik Zvonimir Kolak čije su izabranice u Koprivnici poražene od reprezentacije Rusije 0:3.

"U Koprivnici su nas pobijedile bolje igračice. Mi smo u prvom poluvremenu igrali ispod svojih mogućnosti, no u drugom smo poluvremenu igrali mnogo bolje, imali smo puno prilika, no ruska je vratarka bila na visokoj razini te je obranila naše prilike. Nova utakmica s Rusijom nama stiže u nezahvalno vrijeme, dakle, nakon ljetne stanke kada su djevojke bile slobodne. Nismo imali velik broj aktivnosti po završetku prvenstva u svibnju, dok su Bačić i Roščić ozlijeđene. S nama su u reprezentaciji sada djevojke koje su se dokazale u U-19 reprezentaciji te koje prije nisu toliko igrale, a budući da je u našoj kvalifikacijskoj skupini sve riješeno, ovo je dobra prilika za djevojke da se dokažu", nadodao je Kolak.

Izbornik Kolak za susret s Rusijom pozvao je sljedeće igračice: Sanju Šoltić (Katarina Zrinski), Ivanu Stanić (Dinamo), Mariju Kunštek, Ivanu Bojčić, Ivanu Maltašić, Sandru Žigić i Martinu Šalek (Osijek), Doris Tomić, Petru Pezelj, Gabrijelu Gaiser, Tomislavu Matijević i Sanju Sabo (Agram), Moniku Conjar (Pomurje Beltinci), Mateu Bošnjak (Sindelfingen), Leonardu Balog (Neunkirch), Ivu Landeku (Rosengard), Kristinu Šundov (Basel 1893) te Ivanu Rudelić (Jena).

"Susret s Rusijom u kojem ćemo priliku dati mlađim igračicama te onima koje do sada nisu imale veliku minutažu, odlična je podloga za sljedeće natjecanje. Želio bih naglasiti da smo bez obzira na sve odradili odličan ciklus, protiv Njemačke smo u dvije utakmice primili samo tri gola, dobro smo odigrali s Mađarskom, osigurali smo dvije pobjede nad Turskom te vjerujem kako smo napravili iskorak prema Europi i prema sljedećem natjecanju. Iako smo bili blizu, nismo uspjeli osigurati plasman na Europsko prvenstvo, no postoje nova dokazivanja, prva prilika su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima moramo širiti kadar igračica i pronalaziti nove kako bi s njima te onim postojećima došli do uspjeha i ostvarili plasman na veliko natjecanje", zaključio je Kolak.

Još vijesti