HNL.hr

Odluke Disciplinskog suca od 14. rujna

Vranjiću mjesec dana
zabrane, Vešoviću
novčana kazna

14.09.2016.
Vranjiću mjesec dana zabrane, Vešoviću novčana kazna
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Saša Pavličić-Bekić nakon odigranih utakmica 8. kola po prijavama službenih osoba morao je provesti čak 12 disciplinskih postupaka.

Igrač RNK Split Amer Dupovac koji je isključen zbog dva žuta kartona na utakmici Split-Istra 1961 kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna novčane kazne.

Predstavnik HNK Cibalia Tomislav Vranjić udaljen je s klupe u poluvremenu utakmice Cibalia-Rijeka zbog verbalnog sukoba i vrijeđanja igrača Marka Vešovića (Rijeka), a isti su međusobni sukob nastavili i po završetku utakmice. Vranjić je kažnjen jednomjesečnom zabranom obavljanja funkcije i novčanom kaznom od 5.000 kuna dok Vešović mora platiti novčanu kaznu u iznosu od 7.000 kuna.

Trener momčadi HNK Cibalia Stanko Mršić kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1.000 kuna jer je zbog ubacivanja boce s vodom i ulaska na teren za igru udaljen s klupe u sudačkoj nadoknadi utakmice Cibalia-Rijeka.

Trener momčadi NK Osijek Zoran Zekić i predstavnik kluba Domagoj Malovan kažnjeni su ukorom jer su zbog opetovanog prigovaranja na odluke sudaca udaljeni s klupe u 68. minuti utakmice Dinamo-Osijek.

NK Inter-Zaprešić kao organizator utakmice kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 7.0000 kuna, a HNK Hajduk kaznom od 10.000 kuna zbog paljenja pirotehničkih naprava tijekom utakmice Inter Z.-Hajduk od strane gostujućih navijača pri čemu su u 80. minuti zbog ubacivanja istih u teren za igru prouzročili jednominutni prekid igre.

Novčanu kaznu od 7.000 kuna mora platiti HNK Cibalia kao organizator utakmice, a 9.000 kuna HNK Rijeka jer su gostujući navijači na utakmici Cibalia-Rijeka na tribini palili baklje u 61. minuti te jednu ubacili u ograđeni dio igrališta.

Zbog momčadskih prekršaja (čl. 54. DP HNS) na utakmicama Dinamo-Osijek i Split-Istra 1961 sa po 5.000 kuna kažnjeni su NK Osijek i RNK Split.

 

Donijete su i odluke o kaznama za isključene igrače na utakmicama 2. kola Prve HNL-juniori i 5. kola Prve HNL-pioniri i kadeti. Sa po jednom utakmicom zabrane igranja kažnjeni su Ivo Antonio Kralj (Split), Luka Radovac (Sesvete), Joško Mitrović (Zadar) te Manuel Šimunjak (Zagreb).

Trener kadetske momčadi NK Slaven Belupo Vedran Medenjak koji je udaljen s klupe zbog prigovaranja na odluke suca na utakmici 5. kola Istra 1961-Slaven Belupo kažnjen je ukorom.

Još vijesti