Reprezentacija > Muška > A

Liverpool svladao vodeći City

Lovren kapetan u
derbiju, pogodak i
asistencija Livaje

14.01.2018.
Lovren kapetan u derbiju, pogodak i asistencija Livaje
foto: UEFA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Reprezentativni branič Dejan Lovren nosio je u derbiju Premiershipa kapetansku vrpcu slavnog Liverpoola, a Marko Livaja bio je među ključnim igračima pobjede AEK-a.

Momčad Liverpoola prva je ove sezone svladala vodeći Manchester City. Na Anfieldu je bilo 4:3 za domaćine, a branič Vatrenih Dejan Lovren bio je odabran za kapetana svog kluba.

Pogotke za Redse postigli su Oxlade-Chamberlain, Firmino, Mane i Salah, dok su strijelci za goste bili Sane, Bernardo Silva i Gundogan. Lovren je igrao od početka do kraja utakmice.

"Ostvario mi se san, taj trenutak nikada neću zaboraviti. Možda sam kapetansku vrpcu Liverpoola nosio samo jednom, ali i to je dovoljno. Velika je čast predstavljati klub poput Liverpoola", rekao je Lovren poslije utakmice. 

U sklopu 17. kola grčkog prvenstva, atenski AEK pobijedio je kod kuće Gianninu 3:1, a hrvatski napadač Marko Livaja postigao je prvi te asistirao Arauju za drugi pogodak žuto-crnih. Treći je također postigao Araujo, a jedini strijelac Giannine bio je Garoufalias.

Livaja, koji je proglašen najboljim igračem utakmice, igrao je do 90. minute, kada ga je zamijenio Ajdarević. AEK je prvi na tablici, bodovno poravnat s Leovčevim PAOK-om, a trećeplasirani Olympiakos ima dva boda i utakmicu manje.

 

Još vijesti