HNS

Uhvaćeni u mreži

Sto dana do SP-a,
Kramarić u životnoj
formi

07.03.2018.
Sto dana do SP-a, Kramarić u životnoj formi
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Svake srijede donosimo Vam tjedni pregled najzanimljivijih objava na društvenim mrežama vezanih za hrvatske reprezentativce te hrvatski i svjetski nogomet.

1. Preminuo talijanski reprezentativac Davide Astori

U nedjelju, 4. ožujka, svijetom su odjeknule vijesti da je tridesetjednogodišnji kapetan Fiorentine Davide Astori preminuo u snu. 

Astorijevi suigrači, treneri i prijatelji izrazili su neizmjernu tugu zbog njegove smrti te jednoglasno potvrdili da Astori nije bio samo velik igrač, već i velik čovjek. 

Od Astorija su se putem društvenih mreža oprostili i brojni hrvatski igrači, uključujući Astorijevog bivšeg suigrača Nikolu Kalinića.

 

I will never forget you amico mio 🙏

A post shared by Nikola Kalinic (@nikolakalinic) on

 

2. Žigić jedna od najboljih obrambenih igračica u Europi

Sjajna Sandra Žigić našla se na popisu 55 kandidatkinja za mjesto u postavi najboljih jedanaest igračica svijeta po izboru FIFProa. Žigić je u obrambenom redu ženske A reprezentacije upisala 77 nastupa, a priznala je da ju je nominacija prilično iznenadila.

"Naravno da mi to mnogo znači, iako mi još uvijek djeluje nestvarno da sam među 20 najboljih obrambenih igračica na svijetu. Ovo priznanje veliki mi je motiv da nastavim još više raditi na sebi, kako bih mogla davati svoj maksimum za klub i hrvatsku reprezentaciju. Definitivno će to biti veliki motiv i za ostale cure jer imamo talenta i potencijala za napredak", izjavila je Sandra.

 

3. Kramarić nastavlja niz sjajnih partija

Prve dane ožujka najviše je obilježio reprezentativac Andrej Kramarić, koji je za svoj TSG Hoffenheim zabio peto kolo u nizu. Kramarić je pogotkom glavom u 30. minuti donio prednost Hoffenheimu nad Augsburgom, a u 50. minuti asistirao je Gnabryu za konačan rezultat od 2:0.

 

👐🏻⚽️💥

A post shared by Andrej Kramaric (@andrejkramaric) on

 

4. Liverpool i Real Madrid prošli u četvrtfinale Lige prvaka

Engleski velikan Liverpool potvrdio je plasman u četvrtfinale Lige Prvaka remijem protiv Porta. U sastavu pobjedničke ekipe našao se i hrvatski branič Dejan Lovren, koji je povoljan ishod proslavio preko društvenih mreža.

U četvrtfinale Lige prvaka također se plasirao Modrićev i Kovačićev Real Madrid, koji je savladao Paris-Saint Germain u oba okršaja osmine finala. Za pobjedničku stranu zaigrao je Mateo Kovačić, a njegova dobra forma privukla je pažnju stranih medija.

Protivnike u četvrtfinalu hrvatski reprezentativci saznat će 16. ožujka na ždrijebu u Nyonu, a utakmice će odigrati u prvim tjednima travnja.

 

5. Pjaca uspješan protiv Herthe

25. kolo Bundeslige bilo je plodno i za Kramarićevog cimera Marka Pjacu, koji je nakon kratkog izbivanja s terena zabio za pobjedu Schalkea protiv Herthe (1:0). 

 

6. Objavljen popis za utakmice protiv Perua i Meksika

Pjacine obožavatelje zasigurno je obradovao i njegov povratak na popis kandidata A selekcije nakon duže stanke zbog ozljede koljena. Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za prijateljske susrete s Peruom i Meksikom na konferenciji za medije 5. ožujka, a uz Pjacu na popisu se našao još jedan dugo-očekivani povratnik: dokapetan Vedran Ćorluka.

 

7. Sto dana do Svjetskog prvenstva

Povratak hrvatske reprezentacije u puni sastav dolazi u pravo vrijeme – svega jedan dan nakon Dalićeve konferencije, FIFA je obilježila 100 dana do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje će Hrvatska u grupnoj fazi odmjeriti snage s Nigerijom, Argentinom i Islandom.

 

 

Još vijesti