HNS

Nikad veći kvadrati

HNS i Nike
predstavili dresove
za FIFA Svjetsko
prvenstvo 2018.

21.03.2018.
HNS i Nike predstavili dresove za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018.
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski nogometni savez i Nike službeno su predstavili dresove u kojima će hrvatska nogometna reprezentacija nastupiti na FIFA Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta. Novi dres će po prvi puta biti "u akciji" ovoga petka u Miamiju (SAD) gdje će hrvatska reprezentacija odigrati pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Perua s kojom će se premijerno susresti.

Moćan dizajn za moćnu momčad

Energičan i prepoznatljivi službeni, crveno-bijeli dres, bojama se uvelike razlikuje od pričuvnog dresa na kojem dominiraju kvadrati u izrazito tamnim bojama: tamnoplavoj i crnoj.

Sportski gigant Nike nastavio je s tradicijom atraktivnog dizajna i superiorne kvalitete dresa, što je komentirao i kapetan Hrvatske Luka Modrić: "Svaki hrvatski igrač ponosan je što može nositi jedan od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu. Sviđaju mi se veliki crveno-bijeli kvadrati jer odražavaju našu ambiciju i potencijal. Prvi put u karijeri povest ću hrvatsku reprezentaciju kao kapetan na Svjetsko prvenstvo i ovaj dres će imati posebno značenje za mene."

Svjetski prepoznatljivi kvadrati

Prepoznatljivi kvadrati neizostavan su element na prvom i pričuvnom dresu te simboliziraju nacionalni ponos: "Kvadrati su veći nego ikad, čak dva do tri puta u odnosu na prethodne. Oni odražavaju odvažnost i ljepotu. Predimenzionirane kvadrate suparnik ne može ignorirati i stalan su podsjetnik na nacionalni ponos svakog igrača na terenu", ističe Pete Hoppins, stariji kreativni direktor u Nike Footballu. "Osim izvrsnosti u nogometu, Hrvatska ima jednu od vizualno najatraktivnijih momčadi današnjice", mišljenja je Hoppins i zaključuje: "Hrvati su izuzetno ponosni na svoje naslijeđe. Ono se manifestira kroz dresove sa šahovnicom, inspirirane hrvatskom zastavom."

Partnerstvo Nikea s HNS-om

Kroz posljednjih 17 godina partnerstva Nikea i HNS-a, hrvatska reprezentacija nastupila je na tri svjetska i četiri europska prvenstva. Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i ključni igrač brončane generacije Vatrenih, povodom predstavljanja dresa izjavio je: "Čarolija nogometa je što mala nacija može pobijediti veliku."

Prozračan dres za nesmetano kretanje

Nikeova Vaporknit tehnologija čini dresove lakšima i prozračnijima kako bi se igrači kretali bez ikakvih smetnji. Hlačice su izrađene od istog materijala kao i majice te nemaju šavove, a samim time uklonjene su bilo kakve dodatne smetnje, istovremeno omogućujući igračima bolju izvedbu na terenu. 

Novi dresovi hrvatske reprezentacije bit će dostupni u prodaji od 29. ožujka 2018. na nike.com i u odabranim trgovinama.

Još vijesti

  • Kustić: "Pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari"

    25.04.2024.

    Kustić: "Pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari"

    Po završetku sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Marijan Kustić održao je konferenciju za medije. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić razgovarao je s...

  • Predsjednik Kustić čestitao Ivanu Biliću

    25.04.2024.

    Predsjednik Kustić čestitao Ivanu Biliću

    Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, uputio je čestitku Ivanu Biliću koji je izabran za novog predsjednika HNK Hajduk. Povodom imenovanja na vodeću funkcijsku splitskog kluba...

  • Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza

    25.04.2024.

    Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza

    U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Predsjednik Kustić obratio se...

  • Kustić: "Sjajni rezultati plod su zajedničkog rada"

    25.04.2024.

    Kustić: "Sjajni rezultati plod su zajedničkog rada"

    Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, osvrnuo se na proteklo razdoblje u hrvatskom nogometu tijekom kojeg je ostvareno puno zapaženih uspjeha. Predsjednik Kustić pozdravio je...