Reprezentacija > Muška > A

Treće pretkolo Europske lige

Dva pogotka
Tomasova, po jedan
Bobana i Švrljuge

15.08.2019.
Dva pogotka Tomasova, po jedan Bobana i Švrljuge
foto: nk-osijek.hr
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U uzvratnim utakmicama trećeg pretkola Europske lige trojica su hrvatskih nogometaša pronašla put do suparničkih mreža.

Rijeka je u drugom susretu trećeg pretkola Europske lige ponovno pobijedila Aberdeen 2:0, a u preostalim ogledima svoj su obol dali i pojedini hrvatski nogometaši na radu u inozemstvu.

Marin Tomasov ponovno je bio jedan od ključnih igrača u pobjedi kazahstanske Astane, koja je još jednom visoko porazila maltešku Vallettu (4:0, ukupno 9:1). Tomasov je postigao drugi i četvrti pogodak svoje momčadi, u 37. i 89. minuti, a odradio je cijeli susret, kao i Luka Šimunović.

Litavska Suduva još je jednom pobijedila izraelski Maccabi iz Tel Aviva. Ponovno je bilo 2:1, a drugi pogodak Suduve potpisao je Andro Švrljuga na samom kraju prvog poluvremena.

Švrljuga i vratar Ivan Kardum odigrali su svih 90 minuta, a Josip Tadić - asistent za prvi pogodak - zamijenjen je u 73. minuti.

Moldavski Šerif nije u uzvratu u Švedskoj uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i poraz od AIK-a (2:1). U četvrtak je bilo 1:1, a jedini je strijelac za momčad iz Tiraspola bio Gabrijel Boban, koji je igrao od početka do kraja utakmice.

Za momčad Zorana Zekića nastupili su i Andrej Lukić, Zvonimir Mikulić i Mateo Mužek, a Antun Palić ostao je na klupi za pričuve.

Još vijesti