Reprezentacija > Muška > A

Spektakl u Gradskom vrtu

Na krilima osječke
publike prema Kataru

11.10.2021.
Na krilima osječke publike prema Kataru
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45 sati) u osječkom Gradskom vrtu protiv Slovačke igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Kataru, uoči koje je izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, s pravom osjetio važnost iste.

 

Hrvatska večeras na osječkom stadionu ima priliku napraviti još jedan veliki korak prema Kataru i to iz nekoliko razloga. Dalićeva momčad u kontinuitetu djeluje sve kompaktnije i moćnije, na šest uzastopnih susreta nije primila pogodak, njezina igra raste svakom novom izvedbom, a Rusija kao glavni konkurent u bobi za prvu poziciju i izravan plasman na svjetsku smotru mora odraditi zahtjevno gostovanje u Sloveniji.

Najvažnije je ipak da Hrvatska još uvijek ima sve u svojim rukama, dvije utakmice na domaćem terenu (Slovačka, Rusija), najlakše moguće gostovanje (Malta), gol-razliku na svojoj strani, ali više od svega pobjednički gard i sjajno ozračje unutar momčadi koja je od Europskog prvenstva osvježena mladim igračima koji su donijeli dodatnu energiju i zaoštrili zdravu konkurenciju na svim pozicijama.

Ima još nešto. Ta povezanost Vatrenih i Osijeka. Gradskog vrta. Tradicija koja jamči spektakl. Unatoč olovnom nebu i dosadnoj kiši. Brojke, uostalom, sve govore. Hrvatska je u Gradskom vrtu dosad odigrala 12 utakmica i pritom upisala 10 pobjeda i dva remija uz impresivnu gol-razliku (32:8) i respektabilnu posjećenost (15.432 u prosjeku).

Sve, dakle, ukazuje na još jednu predivnu večer hrvatskog nogometa u Gradskom vrtu. Ulog je velik. Baš kao i veliko slavonsko nogometno srce. Vatreni i Osijek. Jedno srce. Jedna duša. Kiši u inat…

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti