HNS

"Svi su dobrodošli!"

Uefin program
"FootbALL" ukazuje na
važnost inkluzije

10.04.2024.
Uefin program "FootbALL" ukazuje na važnost inkluzije
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

UEFA prikazuje program FootbALL u svim svojim natjecanjima kako bi istaknula važnost raznolikosti i inkluzije u europski nogomet.

FootbALL je kontinuirani program UEFA-e koji ima za cilj iskoristiti nogomet kao katalizator za poticanje pozitivnih promjena u društvu, s jednostavnom, ali značajnom porukom: u nogometu je svatko dobrodošao.

Na nadolazećim utakmicama svojih klupskih natjecanja, UEFA će prikazivati FootbALL program na ekranima stadiona i UEFA-inim kanalima društvenih medija, ali također će se puštati nova televizijska reklama uoči svake utakmice. Možete ju pogledati OVDJE.

Lansiran na finalu Lige prvaka UEFA-e prošle sezone, program FootbALL ističe moć nogometa u poticanju pozitivnih društvenih promjena diljem europskih zajednica i zagovara ideju da je igra otvorena svima za uživanje, igranje, učenje i razvoj.

Reklama programa FootbALL priča priče članova nogometne zajednice, svi iz različitih pozadina i s različitim ulogama u nogometu: od suca, preko održavatelja terena pa sve do navijača i trenera. Cilj joj je izazvati predrasude i pretpostavke gledatelja o protagonistima i pokazati da unatoč njihovim razlikama i jedinstvenim osobinama, svi pripadaju nogometu.

"Otvorivši svoje ruke svima, bez obzira na pozadinu, spol ili sposobnost, nogomet stvara ravnopravno igralište na kojem se svatko osjeća dobrodošlo, poštovano i cijenjeno. Programom FootbALL cilj nam je osigurati eru inkluzije i jednakih mogućnosti u europskom nogometu kroz blisku suradnju sa svim dionicima europskog nogometa", poručio je Michele Uva, direktor UEFA-e za socijalnu i ekološku održivost.

FootbALL će potaknuti nove društvene akcije i pojačati postojeće, poput obrazovnog programa Outraged, dodatno informirajući javnost o naporima koje čini UEFA, njezine članice i nogometni partneri za inkluziju i jednakost u nogometu.

Program također pridonosi postizanju ciljeva Strategije održivosti nogometa UEFA-e do 2030. godine, koja je inspirirati, aktivirati i ubrzati kolektivne akcije u potpori socijalnoj i ekološkoj održivosti u kontekstu europskog nogometa.

Još vijesti

  • Kustić: "Pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari"

    25.04.2024.

    Kustić: "Pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari"

    Po završetku sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Marijan Kustić održao je konferenciju za medije. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić razgovarao je s...

  • Predsjednik Kustić čestitao Ivanu Biliću

    25.04.2024.

    Predsjednik Kustić čestitao Ivanu Biliću

    Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, uputio je čestitku Ivanu Biliću koji je izabran za novog predsjednika HNK Hajduk. Povodom imenovanja na vodeću funkcijsku splitskog kluba...

  • Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza

    25.04.2024.

    Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza

    U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Predsjednik Kustić obratio se...

  • Kustić: "Sjajni rezultati plod su zajedničkog rada"

    25.04.2024.

    Kustić: "Sjajni rezultati plod su zajedničkog rada"

    Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, osvrnuo se na proteklo razdoblje u hrvatskom nogometu tijekom kojeg je ostvareno puno zapaženih uspjeha. Predsjednik Kustić pozdravio je...