HNS

11 nacionalnih saveza

Kustić i Svetina na
strateškom sastanku
Uefe u Tirani

16.04.2024.
Kustić i Svetina na strateškom sastanku Uefe u Tirani
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U albanskoj prijestolnici Tirani održan je strateški sastanak Uefe na kojem je sudjelovalo 11 nacionalnih saveza iz jugoistočne Europe.

Hrvatski nogometni savez predstavljali su predsjednik Marijan Kustić i izvršni direktor Tomislav Svetina, a uz njih su uz predstavnike Uefe sastanku prisustvovali čelni ljudi još 10 nacionalnih saveza - Albanije, Bosne i Hercegovine, Cipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske.

Strateškim sastankom rukovodili su dopredsjednik Uefe i predsjednik Albanskog nogometnog saveza Armand Duka i voditelj odjela nacionalnih saveza Zoran Laković.

Voditelj Uefinih klupskih natjecanja, Tobias Hedtstück, predstavio je novi format Uefinih natjecanja, kao i novosti u Uefinom programu solidarnosti.

foto: Arhiva HNS

Carlos Carballo Velasco govorio je o aktualnostima u sudačkim temama, dok je Sefton Perry predstavio brojne aktualne podatke o stanju nogometa u Europi. Ilija Kitić predstavio je trendove i mogućnosti kada se radi o javnom financiranju nogometnih projekata, dok je Tiago Craveiro čelnim ljudima nacionalnih saveza govorio o iskustvu Portugalskog nogometnog saveza i prihodima od prometa kladionica. 

"Ovakvi forumi odlična su prilika da se detaljno upoznamo s aktualnim i budućim projektima Uefe te trendovima u europskom nogometu, od izmjena u natjecanjima do mogućnosti financiranja našeg sporta. Prisutni su bili savezi s istog geografskog područja pa dijelimo neke slične izazove te nam je ovo bila prigoda razgovarati i o takvim temama. Drago nam je što je HNS prepoznat kao savez koji je uspješan na terenu i izvan njega, a naša je obveza i dalje jačati svaki segment djelovanja saveza kako bismo zadržali kontinuitet sjajnih rezultata", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti

  • Kustić: "Pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari"

    25.04.2024.

    Kustić: "Pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari"

    Po završetku sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Marijan Kustić održao je konferenciju za medije. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić razgovarao je s...

  • Predsjednik Kustić čestitao Ivanu Biliću

    25.04.2024.

    Predsjednik Kustić čestitao Ivanu Biliću

    Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, uputio je čestitku Ivanu Biliću koji je izabran za novog predsjednika HNK Hajduk. Povodom imenovanja na vodeću funkcijsku splitskog kluba...

  • Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza

    25.04.2024.

    Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza

    U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Predsjednik Kustić obratio se...

  • Kustić: "Sjajni rezultati plod su zajedničkog rada"

    25.04.2024.

    Kustić: "Sjajni rezultati plod su zajedničkog rada"

    Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, osvrnuo se na proteklo razdoblje u hrvatskom nogometu tijekom kojeg je ostvareno puno zapaženih uspjeha. Predsjednik Kustić pozdravio je...