HNS

Odlazak velikog novinara

Oproštaj od Darka
Draženovića

28.04.2015.
Oproštaj od Darka Draženovića
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS


U ponedjeljak je u zagrebačkom Krematoriju održan posljednji oproštaj s Darkom Draženovićem, jednim od najboljih hrvatskih sportskih novinara.

Darko Draženović nas je iznenada napustio u 72. godini života. Rođen u Sisku 1944. godine, Draženović je izgradio respektabilnu novinarsku karijeru tijekom koje je posebnu vezu imao s nogometom i nogometašima. Završio je Vjesnikovu novinarsku školu, a na Fakultetu političkih znanosti postao je prvi sportski novinar s magistarskom titulom.

Od 1967. do umirovljenja 2002. godine radio je u Večernjem listu u kojem je ostavio najznačajniji trag. Osim što je utemeljio izbor za nogometaša godine još 1972. godine, Draženović je i začetnik nagrade za nadu godine.

Zbog svojeg rada u promicanju nogometa i nogometne mladeži, Draženović je dobio i najviše priznanje Hrvatskog nogometnog saveza, Trofej podmlatka.

Bio je prvi predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, čiju je nagradu za životno djelo primio 1997. godine. Još 1983. godine zaslužio je i Zlatno pero Društva novinara Hrvatske.

Od Draženovića su se uz obitelj te brojne uglednike iz svijeta sporta i novinarstva oprostili i predstavnici HNS-a - viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, nekadašnji glavni tajnik Ante Pavlović, voditelj Nogometne akademije Vatroslav Mihačić, glasnogovornik Tomislav Pacak i službeni fotograf HNS-a Drago Sopta.

Još vijesti

  • Kustić: "Pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari"

    25.04.2024.

    Kustić: "Pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari"

    Po završetku sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Marijan Kustić održao je konferenciju za medije. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić razgovarao je s...

  • Predsjednik Kustić čestitao Ivanu Biliću

    25.04.2024.

    Predsjednik Kustić čestitao Ivanu Biliću

    Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, uputio je čestitku Ivanu Biliću koji je izabran za novog predsjednika HNK Hajduk. Povodom imenovanja na vodeću funkcijsku splitskog kluba...

  • Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza

    25.04.2024.

    Održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza

    U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Predsjednik Kustić obratio se...

  • Kustić: "Sjajni rezultati plod su zajedničkog rada"

    25.04.2024.

    Kustić: "Sjajni rezultati plod su zajedničkog rada"

    Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, osvrnuo se na proteklo razdoblje u hrvatskom nogometu tijekom kojeg je ostvareno puno zapaženih uspjeha. Predsjednik Kustić pozdravio je...