HNL.hr

Dinamo uvjerljiv
protiv Osijeka

28.04.2015.
Dinamo uvjerljiv protiv Osijeka
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U prvoj utakmici 31. kola MAXtv Prve lige koje se igra u utorak, srijedu i četvrtak, Dinamo je na stadionu u Maksimiru s uvjerljivih 3:0 pobijedio Osijek.

Osječani su u početnim minutama izveli nekoliko dobrih akcija nakon kojih su mogli do pogotka: posebno izgledna prilika bila je ona Marina Glavaša, iz blizine (malo iskosa) propustio je matirati vratara Eduarda koji je refleksno uspio rukom loptu odbiti u korner.

Napadi Dinama pogotkom su urodili u 20. minuti kada su u brzoj akciji po lijevoj strani došli pred kazneni prostor Osijeka, Pjaca je lagano ostavio loptu za Domagoja Pavičića koji s oko 20 metara savršeno pogađa Mikulićev gornji lijevi kut za 1:0.

Bio je to i rezultat prvog poluvremena da bi već u 50. minuti pogodak postigao Angelo Henriquez (ušao u igru u poluvremenu umjesto Fernandesa) nakon nesebičnog dodavanja Pjace

Konačan rezultat utakmice u 77. minuti postavio je mladi Ante Ćorić na asistenciju Henriqueza. Do kraja susreta Dinamo je mogao do novog pogotka, ali je Soudani bio neprecizan nakon proigravanja od Machada.

Novom pobjedom Dinamo je došao na korak osiguranja nove, desete uzastopne titule prvaka Hrvatske dok je Osijek ostao na dnu ljestvice bodovno poravnat sa Zadrom kojeg u srijedu očekuje utakmica na gostovanju kod Zagreba.

Još vijesti