HNL.hr

Hat-trick Bobana za
pobjedu Zagreba,
pobjede Rijeke i
Hajduka

29.04.2015.
Hat-trick Bobana za pobjedu Zagreba, pobjede Rijeke i Hajduka
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U srijedu su odigrane tri utakmice 31. kola MAXtv Prve lige: Zagreb-Zadar 3:0, Rijeka-Split 2:0 te Hajduk-Lokomotiva 2:1.

Zagreb je uvjerljivom igrom od samog početka susreta dominirao u susretu protiv Zadra i na kraju zasluženo slavio pobjedu od 3:0. Najzaslužniji za to svakako je Gabrijel Boban koji je postigao sva tri pogotka. U 35. minuti iskoristio je sjajnu dugu loptu Stepčića, pobjegao obrani Zadra i snažnim udarcem poslao loptu u mrežu, potom je u 39. minuti iskoristio neodlučnost i nespremnost vratara Matkovića i gurnuo loptu u praznu mrežu da bi u 51. minuti još jednim odličnim udarcem matirao nemoćnog vratara Matkovića.

Rijeka je veći dio susreta protiv Splita bila dominantna, s više prilika, ali su na pogodak morali čekati sve do 76. minute. Tada je Bertoša ubacio pred gol Zagorca, a Marin Tomasov bio brži od svog čuvara i glavom uz pomoć vratnice pogodio mrežu. Konačan rezultat 2:0 postignut je u sudačkoj nadoknadi: Balaj je pokušao loptu skrenuti prema golu, a u namjeri da je izbije Denis Glavina ubacio je u vlastitu mrežu.

Rijeka je imala puno veći posjed lopte i veći broj prilika: najviše puta u dobrim prilikama bio je Tomasov, vrlo izglednu priliku propustio je i Tomečak, dok su gosti povremeno Vargiću prijetili uglavnom iz daljine, posebno preko Mršića.

Važan susret u borbi za treću poziciju u poretku na Poljudu su odigrali Hajduk i Lokomotiva. Već u ranoj fazi utakmice domaćin je došao u vodstvo preko Dejana Mezge: primio je loptu od Mikanovića u rubnoj poziciji zaleđa, pomoćni sudac Kezele pustio je akciju, a Mezga matirao vratara Slugu za 1:0. Taman kad su se gosti uspjeli malo organizirati i priprijetiti Kaliniću, Hajduk je došao do novog pogotka: brzo su izveli slobodan udarca s oko 20 metara kratkom kombinacijom na bok do Tudoea koji ubacuje loptu na drugu stativu gdje usamljen Dejan Mezga koji po drugi puta pogađa mrežu Lokomotive.

Lokomotiva u prvom poluvremenu nije uspjela uputiti udarac u okvir gola Kalinića, ali su iz prvog napada u nastavku igre uspjeli smanjiti rezultat. Doležal je krenuo sam prema golu Hajduka, uspio ga je Milović zaustaviti izbacivanjem lopte u korner kojeg je izveo Šovšić ubacivši loptu na peterac, najspretniji je Franko Andrijašević koji glavom pogađa za 2:1. Imali su potom gosti još nekoliko opasnih napada, momčad Hajduka je puno vremena provodila na svojoj polovici s tek povremenim izletima prema kaznenom prostoru gostiju. U sudačkoj nadoknadi Andrijašević je pucao s desetak metara, loptu koja je išla u mrežu uspio je Mezga odbiti, a u protunapadu Gotal je propustio čistu priliku za uvjerljiviju pobjedu domaćina.

Hajduk je pobjedom protiv izravnog konkurenta uspio doći do treće pozicije na tablici.

Još vijesti