HNL.hr

Osijeku minimalna
pobjeda protiv
Zagreba, Dinamo s
visokom pobjedom iz
Splita

02.05.2015.
Osijeku minimalna pobjeda protiv Zagreba, Dinamo s visokom pobjedom iz Splita
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Odigrane su prve dvije utakmice 32. kola MAXtv Prve lige: Osijek je na svom stadionu pobijedio Zagreb 1:0 dok je Dinamo kao gost s uvjerljivih 5:1 pobijedio momčad Splita.

Osječani su do izuzetno važne pobjede protiv Zagreba došli zahvaljujući jednom pogotku kojeg su postigli u 17. minuti: Perošević je pobjegao po desnoj strani i vratio povratnu loptu na visinu bijele točke gdje je sam neometan Mile Škorić koji pogađa mrežu Livakovića. I u nastavku prvog poluvremena domaćin je bio angažiraniji i konkretniji dok gosti gotovo da nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vratara Mikulića.

Zato je nastavak utakmice nakon odmora bio puno više u znaku momčadi Zagreba, igralo se većim dijelom na polovici domaćina, stvarali su crveni i prilike, ali nisu uspjeli postići pogodak. U završnici susreta mogli su igrači Osijeka iz polu kontri kazniti ofenzivnu igru Zagreba, no i bez toga sigurno su zadovoljni ostvarenim.

Na stadionu Park mladeži Dinamo je u utakmicu protiv domaćina Splita ušao vrlo angažirano i raspoloženo, zagospodario terenom od samog početka, stvarao i prilike pa je vratar Zagorac bio na iskušenjima. U 23. minuti Dinamo je poveo nakon sjajne dubinske lopte Ademija za Angela Henriqueza kojeg vratar Zagorac ruši na rubu kaznenog prostora: s bijele točke Hentiquez je uspješan za 0:1. Sedam minuta kasnije raspoloženi Ademi bježi obrani domaćina po desnoj strani i daje savršenu loptu pred gol gdje je usamljen Angelo Henriquez koji posprema loptu u mrežu za 0:2. U tom razdoblju igre Dinamo je stvorio još nekoliko dobrih prilika, bilo je i dobrih udaraca iz daljine koji nisu bili dovoljno precizni. U završnih desetak minuta prvog dijela susreta domaćin je uspio uzvratiti, prebaciti igru pred kazneni prostor Dinama i u 44. minuti doći do smanjenja rezultata: Cikalleshi je na 14 metara uposlio Antonia Mršića koji bez oklijevanja puca i pogađa bliži kut za 1:2.

I drugo poluvrijeme nastavljeno je otvorenom i sadržajnom igrom, Split je bio u prilici preko Roga koji je iz dobre pozicije bio neprecizan, a onda je Dinamo povećao vodstvo u 57. minuti. Kombinirali su gosti po lijevoj strani, Ćorić je potom uposlio Angela Henriqueza koji s 18 metara sjajnim udarcem u suprotni kut pogađa za 1:3: upisao je tako svoj drugi hat-trick u ovogodišnjem prvenstvu.

Vrlo brzo Split je ostao bez Blagojevića koji je zaradio drugi žuti zbog igranja rukom i bilo je izvjesno da s igračem manje domaćin neće moći izbjeći poraz. Očekivano uslijedila je dominacija i kontrola igre Dinama, nizale su se akcije i udarci da bi u 78. minuti došao novi pogodak: Ante Ćorić povukao je loptu s centra, došao na 17 metara i preciznim udarcem svladao Zagorca. Samo dvije minute kasnije, tek što je ušao u igru, u strijelce za 1:5 upisao se i Amir Hodžić nakon asistencije Ćorića.

Vrlo uvjerljiva i efikasna igra Dinama koja nije dala priliku momčadi Splita da iskaže svoj potencijal.

Još vijesti