HNL.hr

Regionalni derbi u Puli

Rijeka u gostima kod
Istre, Osijek i Inter
na Gradskom vrtu

13.09.2015.
Rijeka u gostima kod Istre, Osijek i Inter na Gradskom vrtu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nedjelja u devetom kolu MAXtv Prve lige donosi dvoboje Osijeka i Intera te Istre i Rijeke.

Koji rezultat očekujete u dvoboju Istre i Rijeke?
Pobjedu Istre
18%
Pobjedu Rijeke
73%
Remi
9%
Ukupno glasova: 11

Osijek kao pretposljednja momčad ljestvice na svom terenu dočekuje Inter iz Zaprešića, a iza sebe je u dosadašnjem dijelu Prvenstva ostavila jednu pobjedu (Zagreb), dva remija (Dinamo, Istra 1961) te pet poraza (Split, Slaven Belupo, Lokomotiva, Hajduk, Rijeka) za ukupno pet osvojenih bodova.

Trener Zoran Zekić u svom debiju na klupi Osijek, nakon što je na istoj pod reprezentativnom stankom
zamijenio Dražena Beseka, neće moći računati na pomoć Zorana Lesjaka zbog kartona, a zbog ozljeda neće moći nastupiti ni Hrvoje Kurtović, Tomislav Čuljak, Nikola Matas i Tomislav Radotić. Redove Osijeka pojačao je, pak, Matija Špičić, dok su Bijelo-plavi u prijateljskom susretu sa 6:0 svladali Mladost.

"Problema ima, oni su prisutni i u samoj igri što je vidljivo iz dosadašnjih rezultata, a nastojimo ih
nekako prevladati i izvući ono najbolje što možemo iz ove momčadi. Jasno je da smo pod određenim pritiskom jer imamo negativan rezultatski niz, dok nam Inter dolazi puno rasterećeniji u tom smislu. Sami se moramo izvući iz trenutne situacije, nitko nam ništa neće pokloniti i preostaje nam pouzdati se u vlastite snage. Volio bih ja da u prvih dvadeset minuta bude 3:0, ali ne smijemo bezglavo jurišati. Ova nam utakmica treba biti nekakav novi početak i nadam se da ćemo je uspješno odraditi kako bi nam svima bilo lakše", kazao je trener Osijeka koji će po prvu pobjedu na domaćem terenu.

Div iz predgrađa u Osijek stiže kao osma momčad ljestvice nakon što je do sada upisala dvije pobjede
(Slaven Belupo, Lokomotiva), četiri remija (Rijeka, Zagreb, Split, Istra 1961) te dva poraza (Dinamo,
Hajduk) za ukupno deset osvojenih bodova.

Trener Samir Toplak u susretu u Osijeku zbog kartona neće moći računati na Tomislava Mazalovića, Iliju Nestorovskog te Mislava Komorskog, a u svoje je redove za vrijeme reprezentativne stanke Inter doveo Dejana Čabraju, dok je za vrijeme iste u prijateljskim utakmicama svladao Podravinu 4:2, od Domžala je poražen 0:2, dok je Croatiju svladao 14:0.

U drugom susretu dana Istra 1961 dočekuje Rijeku u regionalnom derbiju. Puljani u dvoboj na Drosini ulaze sa sedmog mjesta na tablici nakon dvije pobjede (Slaven Belupo, Hajduk), četiri remija (Osijek, Inter-Zaprešić, Zagreb, Dinamo) te dva pretrpljena poraza (Lokomotiva, Split), odnosno, deset sakupljenih bodova.

Trener Zeleno-žutih Igor Pamić svoje redove pojačao je napadačem Abdelhakimom Bouhnom, dok u susretu s Rijekom zbog kartona neće moći računati na Damira Zlomislića i Muamera Svraku, a za vrijeme reprezentativne stanke sa svojom je momčadi upisao pobjedu 6:1 nad Rudarom te 2:0 nad Rudarom iz Velenja.

"Mislim da je trenutno Rijeka u boljoj formi od Dinama. U posljednjih par godina je pokazala da je momčad za vrh, ali mislim da ipak Dinamo ima kvalitetniji kadar. Kako god, mi ćemo u nedjelju dati 100% kao u svakom dvoboju do sada i nadam se da ćemo odraditi dobru utakmicu. Rijeka je sigurno bila uzdrmana nakon što je ispala iz Europske lige i to se osjetilo u njenoj igri. Sad se, međutim, smirila i posložila i trenutno igra svoj najbolji nogomet. Mislim da smo se i mi malo razbudili nakon utakmice sa Splitom koja nam je dala do znanja da s nijednim protivnikom ne možemo lako. Sada nam je još jasnije da svi moramo biti na maksimumu i da moramo ići jako do zadnje minute", kazao je uoči dvoboja s Rijekom Antonio Repić.

Hrvatski viceprvak u goste Istri stiže kao trenutno četvrtoplasirana momčad ljestvice nakon tri ostvarena slavlja (Lokomotiva, Split, Osijek) te upisanih pet neriješenih rezultata (Inter-Zaprešić, Slaven Belupo, Zagreb, Dinamo, Hajduk), a bez pretrpljenog poraza ove sezone te s 14 ukupno osvojenih bodova. Istra i Rijeka će u nedjelju po 25. puta odmjeriti snage u domaćem prvenstvu. Istra će krenuti po četvrto slavlje, a Rijeka po 12., dok je deset susreta završilo neriješenim rezultatom.

Trener Riječana Matjaž Kek u dvoboju na Drosini neće moći računati na Filipa Bradarića i Mirala Samardžića zbog kartona, no u redove Rijeke u stigao je Leonard Zuta, a iste je napustio Ivan Tomečak. U prijateljskim susretima Rijeka je bila bolja od Lošinja 3:1, a od Rudara 6:0.

"Uvijek su te utakmice s jedne i s druge strane Učke pune tenzije i očekivanja. Konačno smo se okupili, reprezentativci su se vratili bez ozljeda što me veseli. Pokušat ćemo u nekoliko treninga do utakmice pronaći momčad koji će istrčati sa željom i motivom da dođe do novih bodova. Ukoliko ne budemo na 120 posto imat ćemo problema. Zadovoljan sam kako su se igrači postavili na treningu i to mi daje razloga za optimizam. Gledao sam nekoliko utakmica u kojima je Istra igrala jako dobro. Kako će se Istra postaviti tome ćemo se prilagoditi, ali prije svega ćemo razmišljati o sebi", rekao je uoči utakmice trener Kek.

Susret Osijeka i Inter-Zaprešića na rasporedu je u 17 sati, dok dvoboj Istre 1961 i Rijeke počinje u 19
sati.

Izvori: nk-osijek.hr, nkistra1961.hr, nk-rijeka.hr

Još vijesti