HNL.hr

Prvo slavlje Bijelo-plavih na domaćem terenu

Rijeka bolja od
Istre, Osijek svladao
Inter

13.09.2015.
Rijeka bolja od Istre, Osijek svladao Inter
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nedjelja je donijela posljednje dvije utakmice devetog kola MAXtv Prve lige, a u prvom susretu dana Osijek
je po prvi puta slavio na domaćem terenu ove sezone gdje je svladao Inter 3:1, dok je Rijeka kolo
zaključila pobjedom nad Istrom 1:0.

Osijek - Inter-Zaprešić 3:1 (1:0)

Osijek je kao pretposljednja momčad ljestvice na svom terenu dočekala Inter iz Zaprešića, a iza sebe je u dosadašnjem dijelu Prvenstva ostavila jednu pobjedu, dva remija te pet poraza, dok je Div iz predgrađa u Osijek stigao kao osma momčad ljestvice nakon što je do sada upisao dvije pobjede, četiri remija te dva poraza.

U 27. minuti domaćina pogotkom s bijele crte u vodstvo dovodi Antonio Perošević.

Nastavak je donio novi pogodak Peroševića i ponovno iz kaznenog udarca, ovoga puta u 88. minuti susreta, dok je tri minute kasnije za domaćih 3:0 siguran Goran Roce. Odmah potom jedini pogodak u dvoboju za goste postiže Ivan Čeliković, također s bijele crte.

Istra 1961 - Rijeka 0:1 (0:1)

U drugom susretu dana Istra 1961 je dočekala Rijeku u regionalnom derbiju. Puljani su u dvoboj na Drosini ušli sa sedmog mjesta na tablici nakon dvije pobjede, četiri remija te dva pretrpljena poraza, dok je hrvatski viceprvak u goste Istri stigao kao četvrtoplasirana momčad ljestvice nakon tri ostvarena slavlja te upisanih pet neriješenih rezultata, a bez pretrpljenog poraza.

Gosti prvi i jedini dolaze do pogotka u susretu, a u devetoj minuti siguran je Roman Bezjak za 1:0, ujedno i konačan rezultat susreta.

Još vijesti