HNL.hr

Zeleno-žuti dali svoj maksimum

Kek: "Bili smo bolja
momčad"

14.09.2015.
Kek: "Bili smo bolja momčad"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nedjelju i deveto kolo MAXtv Prve lige zaključili su dvobojem na Drosini Istra 1961 i Rijeka, a minimalna pobjeda 1:0 pripala je gostima.

Hrvatski viceprvak pobjedom nad Istrom u Puli vratio se na drugo mjesto na ljestvici, a trener Riječana Matjaž Kek zadovoljan je bio osvojenim novim bodovima te je najavio nastavak napornog rada svoje momčadi.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili jer smo bili bolja momčad. U nekim smo trenucima mogli utakmicu i ranije privesti kraju. U Puli je uvijek teško igrati, uz to je i teren bio težak stoga čestitam igračima na tri boda. Mi gledamo prema naprijed, za šest dana je nova utakmica. U nekim situacijama smo mogli bolje reagirati, ali teren nije idealan za pas igru. Većim dijelom utakmice smo pokazali organizaciju, sistem… Znali smo što želimo. Imamo vrhunske uvjete za trening koje treba iskoristiti, šutjeti i biti skroman te raditi da budemo bolji kao individualci i kao momčad."

Razloga za zadovoljstvo nije imao trener domaćina Igor Pamić koji je istaknuo kako je suparnik bio bolji te kako njegovi igrači moraju još mnogo raditi kako bi bili bolji.

"Rijeka je bila bolja i utakmicu je otvorila ranim golom. U vrhunskoj je formi, ima vrhunsku momčad i vrhunskog trenera i jednostavno se nismo mogli oduprijeti. Zasluženo nosi kući tri boda. Svojim dečkima čestitam, dali su svoj maksimum. Žao mi je samo što prema naprijed nismo opasni i što nismo ništa naučili jer su nam se opet praktički ušetali u gol nakon duge lopte."

"Treba mnogo raditi želimo li biti bolji. Tek je prošlo devet kola i pred nama je još 81 bod. Idemo se boriti, raditi i popraviti igru jer definitivno nismo bili dobri. Što se htijenja tiče siguran sam da je momčad dala maksimum."

Izvor: nk-rijeka.hr, nkistra1961.hr

Još vijesti