HNL.hr

Završen izbor najboljeg igrača kola

Bezjak je najbolji
igrač devetog kola
MAXtv Prve lige

14.09.2015.
Bezjak je najbolji igrač devetog kola MAXtv Prve lige
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Ove nedjelje završeno je deveto kolo MAXtv Prve lige, a u istom su se istaknula trojica igrača koja konkuriraju za najboljeg igrača kola.

Tko je najbolji igrač devetog kola MAXtv Prve lige?
Angelo Henriquez
23%
Antonio Perošević
14%
Roman Bezjak
63%
Ukupno glasova: 87

Slavljem Dinama nad Lokomotivom 4:0 otvoreno je u petak deveto kolo domaćeg prvenstva, a nastavljeno je u subotu remijem Slaven Belupa i Splita, kao i minimalnom pobjedom Hajduka nad Zagrebom. U nedjelju je Osijek dan otvorio svojim prvim slavljem na Gradskom vrtu, a bolji je s 3:1 bio od Intera iz Zaprešića, dok je dan zaključila Rijeka slavljem 1:0 nad Istrom 1961.

U devetom kolu trojica igrača tako ponovno konkuriraju za najboljeg igrača kola.

Hrvatski prvak u petak je, u uvertiri pred domaći europski dvoboj s Arsenalom, slavio nad gradskim suparnikom Lokomotivom 4:0. Angelo Henriquez u pobjedi je svoje momčadi sudjelovao s dva pogotka. U 35. minuti na ubačaj Josipa Pivarića Henriquez dobro reagira te loptu glavom šalje u suparničku mrežu. Nastavak susreta donio je još jedan pogodak Henriqueza koji u 64. minuti, na novi ubačaj Pivarića, zabija za domaće povećanje vodstva.

Momčad Osijeka u nedjelju je stigla do svoje prve pobjede pred domaćim navijačima pred kojima je s 3:1 svladala Inter iz Zaprešića. Dva pogotka u mrežu gostiju poslao je Antonio Perošević koji je oba puta siguran bio s bijele crte. U 27. minuti Perošević prvi puta trese mrežu Intera, nakon što Luka Miletić u kaznenom prostoru ruši Nikolu Mandića. Na svoj drugi pogodak igrač Osijeka čekao je do 88. minute kada Miletić prekršaj radi upravo na njemu te Perošević ponovno zabija s 11 metara.

U posljednjem susretu devetog kola hrvatskog nogometnog prvenstva Istra je na Drosini ugostila Rijeku koja se, pak, kući vratila s minimalnim slavljem 1:0. Do pogotka vrijednog pobjede i nova tri boda Riječane je u devetoj minuti susreta doveo Roman Bezjak po dodavanju Marina Tomasova.

Još vijesti