HNL.hr

Drugi gol presjekao Split

Burić: "Dobar derbi,
Hajduk je zasluženo
pobijedio"

28.09.2015.
Burić: "Dobar derbi, Hajduk je zasluženo pobijedio"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U posljednjem susretu 11. kola MAXtv Prve lige Hajduk je na Parku mladeži svladao Split 2:0.

Trener Hajduka Damir Burić zadovoljan je bio derbijem, kao i igrom svoje momčadi za koju je otkrio kako je ostvarila određene ciljeve, ali i kako je pred njom još dug put i mnogo rada.

"Vidjeli smo dobar derbi, bilo je jako intenzivno i borbeno te je Hajduk bio bolja momčad. Zasluženo smo pobijedili. U nekim stvarima, posebice što se tiče defenzive intenzivno smo radili, i u prijašnjim mjesecima, i te neke stvari sada dolaze na vidjelo, a neki interni ciljevi koji su bili zacrtani su sada ostvareni. Nadam se da ćemo ustrajati u tome i da ćemo biti još bolji. Put je još dug, za sada djelujemo kao momčad i nadam se da ćemo to uspjeti zadržati duže vremena, kako u ofenzivi tako i u defenzivi."

"Uvijek se može biti bolji u oba pravca, protiv Splita zadnji pasa opet nije bilo i u tom pogledu smo mogli biti bolji i bolje odigrati te smo mogli biti bolji u realizaciji što je bio naš problem i u utakmicama prije toga. Na tome ćemo morati poraditi kako bi bili dominantniji i sigurniji."

Trener Splita Zoran Vulić složio se kako je pobjeda Hajduka bila zaslužena te je dodao kako je drugi gol Hajduka presjekao redove njegove momčadi.

"Kada izgubite kod kuće 0:2 morate čestitati protivniku, ali ja se ne mogu oteti dojmu da smo prvi gol primili iz čistog prekršaja nad mojim igračem i offsidea. To je utakmicu okrenulo u drugom smjeru. Dobro smo otvorili utakmicu, imali stopostotnu priliku i da smo je realizirali sve bi bilo drugačije."

"Drugi Hajdukov gol nas je presjekao, mislim da je to moje igrače ubilo. Ušli smo u poluvrijeme, pokušali izjednačiti, a oni su nakon tog pogotka zagospodarili terenom. Zabili su ga, čak mogu reći ne iz prilike, ali su ga zabili i to drugo poluvrijeme bili su mnogo bolji od nas i na koncu su zasluženo pobijedili. Što se prilika tiče, mislim da smo u prvom poluvremenu bili u egalu, čak smo možda mi bili ti koji su imali bolje prigode od njih, ali na kraju se broje golovi. Mi ih nismo zabili."

Izvor: rnksplit.hr

Još vijesti