HNL.hr

Jadranski derbi na Rujevici

Rijeka dočekuje
Hajduk, Lokomotiva
gostuje u Osijeku

27.02.2016.
Rijeka dočekuje Hajduk, Lokomotiva gostuje u Osijeku
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Subota u 24. kolu MAXtv Prve lige donosi Jadranski derbi Rijeke i Hajduka na Rujevici te dvoboj Osijeka i Lokomotive na Gradskom vrtu.

Koji rezultat očekujete u Jadranskom derbiju?
Pobjedu Rijeke
80%
Pobjedu Hajduka
7%
Remi
13%
Ukupno glasova: 15

Rijeka Jadranski derbi dočekuje kao drugoplasirana momčad MAXtv Prve lige s 12 pobjeda, deset remija i jednim porazom, kojeg je pretrpjela proteklog vikenda u derbiju na Maksimiru, a do sada je osvojila 46 bodova. U šestom kolu Riječani su na Rujevici odigrali 0:0 s Hajdukom. Hrvatski viceprvak u 15. je kolu na Poljudu slavio 3:0 nad Majstorima s mora.

"Još jedan Jadranski derbi je pred nama. On uvijek nosi visoki intenzitet i veliki rivalitet. Siguran sam da će ovo biti kvalitetna utakmica dvaju ekipa koje traže prvenstvene bodove. Pobjeda je cilj, želja i velik motiv, tako je uvijek kada Hajduk dolazi u Rijeku", izjavio je trener Rijeke Matjaž Kek.

Bili s pozicije niže, uz jednak broj ostvarenih slavlja, ali i šest neriješenih rezultata, pet poraza i 42 boda stižu u goste Rijeci na 140. Jadranski derbi.

"Tjedan je bio intenzivan što se tiče analize protivnika i rada na treninzima. Moramo biti disciplinirani i organizirani te taktički jako mudro odigrati utakmicu. Očekuje nas neizvjesna i teška borba znajući da je Rijeka baš u obrani igra perfektno uz jako malo primljenih golova, dok u napadu ima jako dobru individualnu klasu igrača", kazao je trener Hajduka Damir Burić koji u susretu zbog suspenzije ne može računati na Tina Svena Sušića, a zbog ozljeda na Frana Tudora, Marka Bencuna, Nikolu Vlašića, Nicolasa Veleza te Francka Ohandzu.

Bijelo-plavi u 24. kolo ulaze s pretposljednjeg mjesta na ljestvici te uz četiri pobjede, osam remija i 11 poraza, kao i uz 20 sakupljenih bodova, a u šestom su kolu na svom terenu minimalno poraženi od Lokomotive, dok su u 15. kolu u gostima pretrpjeli poraz 1:2 te ove subote u susretu s Lokomotivom slave svoj 69. rođendan.

Lokosi se uoči susreta s Osijekom nalaze na petoj poziciji s deset slavlja, tri neriješena rezultata i deset pretrpljenih poraza, odnosno, 33 prvenstvena boda.

"S puno optimizma čekamo sljedeću utakmicu. U Osijeku moramo potvrditi tri boda, no znamo da nam neće biti lako. Čeka nas teška utakmica i dobar i motiviran protivnik, ali ja sam uvjeren da ćemo kao i u prvom dvoboju u Osijeku izaći kao pobjednici", rekao je Lokomotivin Tomislav Mrčela.

Susret 24. kola MAXtv Prve lige između Osijeka i Lokomotive na Gradskom vrtu počinje u 15 sati, dok je Jadranski derbi Rijeke i Hajduka na Rujevici na rasporedu u 17 sati.

Izvori: nk-rijeka.hr

Još vijesti