HNL.hr

Samardžićev gol odluke

Slavlje Lokomotive
nad Osijekom, Rijeci
derbi s Hajdukom

27.02.2016.
Slavlje Lokomotive nad Osijekom, Rijeci derbi s Hajdukom
foto: Nikola Kurti
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Subotu je u 24. kolu MAXtv Prve lige otvorila Lokomotiva pobjedom 3:1 nad Osijekom, a zatvorila Rijeka pobjedom 1:0 nad Hajdukom.

Osijek - Lokomotiva 1:3 (0:1)

Bijelo-plavi su u 24. kolo ušli s pretposljednjeg mjesta na ljestvici te uz četiri pobjede, osam remija i 11 poraza, dok su se Lokosi uoči susreta s Osijekom našli na petoj poziciji s deset slavlja, tri neriješena rezultata i deset pretrpljenih poraza.

Eros Grezda u šestoj je minuti doveo goste u vodstvo 1:0 na Gradskome vrtu da bi u 67. minuti Lokomotiva ostala s igračem manje na terenu, naime, crveni je karton nakon starta nad Alenom Grgićem zaradio Ivan Fiolić.

Domaćin, koji ove subote slavi 69. rođendan, u 81. minuti uspijeva poravnati rezultat na 1:1 pogotkom Antonija Peroševića s 11 metara. Dvije minute kasnije kod Lokosa je precizan Franko Andrijašević za gostujuće vodstvo 2:1. U 90. minuti Lokomotiva stiže i do svog trećeg pogotka, a strijelac je ponovno Grezda.

Rijeka - Hajduk 1:0 (0:0)

Na Rujevici je odigran Jadranski derbi Rijeke i Hajduka, a pripao je domaćinima minimalnim rezultatom 1:0.

Pogodak odluke postigao je Miral Samardžić na početku drugog poluvremena, u 49. minuti, nakon što je Florin Matei ubacio iz udarca iz kuta.

Rijeka je svoju prednost sačuvala sve do kraja dvoboja, unatoč isključenju Mate Maleša u 66. minuti zbog drugog žutog kartona.

Momčad Matjaža Keka tako se nalazi na drugom mjestu na tablici MAXtv Prve lige s dva boda manje i utakmicom više od vodećeg Dinama, dok je Hajduk treći s 42 osvojena boda, sedam manje od Rijeke.

Još vijesti