HNL.hr

Podrška CAFE akcijskom tjednu

Slaven Belupo
gostuje kod
Lokomotive, Zagreb u
Rijeci

09.04.2016.
Slaven Belupo gostuje kod Lokomotive, Zagreb u Rijeci
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U subotu 30. kolo MAXtv Prve lige nastavljaju Lokomotiva i Slaven Belupo te Rijeka i Zagreb, a i na subotnjim se utakmicama nastavlja pružati podrška CAFE akcijskom tjednu.

Lokosi će u novi susret domaćeg prvenstva zakoračiti s četvrtog mjesta na ljestvici i s 13 slavlja, četiri remija i 12 poraza te 43 osvojena boda. U sklopu 12. kola u Kranjčevićevoj je rezultat bio 1:1. Zagrebačka je momčad u Koprivnici u 21. kolu upisala slavlje 3:0.

Farmaceuti u Kranjčevićevu odlaze kao sedmi sa sedam pobjeda, deset neriješenih rezultata i 12 poraza te s 31 prvenstvenim bodom, a ovoga su tjedna slavljem na domaćem terenu u uzvratnom susretu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa svladali Rijeku 3:0 te su tako osigurali finalni dvoboj s Dinamom.

"Nastojali smo što bolje oporaviti momčad nakon utakmice Kupa s Rijekom te smatram da smo u tome uspjeli. Odlazimo Lokomotivi s određenom vrstom mirnoće. Radi se o kvalitetnoj momčadi koja se bori za mjesto u Europi. Cijenimo svog sljedećeg suparnika, ali idemo u Kranjčevićevu ostvariti pozitivan rezultat", izjavio je uoči susreta s Lokomotivom trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Hrvatski viceprvak se uoči 30. kola domaćeg prvenstva nalazi na drugoj poziciji sa 17 slavlja, 11 remija i jednim porazom te 62 sakupljena boda.

"Zagreb može biti vrlo nezgodan ako mu ostaviš prostor. Mi moramo postaviti kako će se igrati i diktirati tempo i držati pritisak", kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Pjesnici i u Rijeku stižu kao posljednji s jednom pobjedom, osam neriješenih rezultata i 20 poraza te broje 11 bodova. Na Rujevici je Zagreb u 12. kolu poražen 1:4. U Kranjčevićevoj je devet kola kasnije Rijeka slavila 2:0.

Vrijedi istaknuti kako će uoči početka svake utakmice 30. kola MAXtv Prve lige igrači obje momčadi iznijeti na travnjak transparent sa sloganom CAFE akcijskog tjedna „Pravi nogomet – Potpuni pristup“, a službeni spikeri pojasnit će svrhu CAFE akcijskog tjedna i približiti ga gledateljima na stadionu kako bi se podigla razina svijesti o važnosti uključenja i poboljšanja pristupa navijača s invaliditetom na nogometne događaje.

Susret 30. kola MAXtv Prve lige između Lokomotive i Slaven Belupa u Kranjčevićevoj je na rasporedu u 15 sati, dok će Rijeka i Zagreb na Rujevici zaigrati od 19 sati.

Izvor: nk-rijeka.hr

Još vijesti