HNL.hr

Podrška CAFE akcijskom tjednu

Dinamo gostuje u
Zaprešiću, Hajduk
dočekuje Istru 1961

10.04.2016.
Dinamo gostuje u Zaprešiću, Hajduk dočekuje Istru 1961
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

30. kolo MAXtv Prve lige zaključit će ove nedjelje Inter-Zaprešić i Dinamo te Hajduk i Istra 1961.

Div iz predgrađa hrvatskog prvaka dočekuje sa šestog mjesta na ljestvici te nakon sedam slavlja, 13 remija i devet poraza, kao i uz 34 osvojena boda. Zaprešićani su u 12. kolu na svom terenu odigrali 2:2. Na Maksimiru je u 21. kolu Dinamo upisao minimalnu pobjedu, a ovoga tjedna je momčad Samira Toplaka zaigrala u prijateljskom susretu s Podravinom u kojem je slavila 7:2, dok u susretu s Dinamom zbog suspenzije neće moći zaigrati Marko Ćosić.

Modri s vrha tablice odlaze u Zaprešić te s 20 pobjeda, šest neriješenih rezultata i tri poraza, kao i sa 66 prvenstvenih bodova, a proteklog tjedna osigurali su i finale Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom 4:0 nad Hajdukom na Maksimiru.

"Čeka nas po meni najvažnija utakmica do kraja sezone. Znam da do kraja još imamo i gostovanja u Rijeci, odnosno, Splitu, ali kod tih utakmica neće biti problem kod igrača probuditi svijest koliko su važne, a u tom slučaju nema problema. Vjerojatno nas u nedjelju čeka i loš teren zbog kiše koja pada danima uoči utakmice pa će nam i zbog toga biti teže, ali uz pravi pristup možemo napraviti što želimo", kazao je trener Dinama Zoran Mamić koji u susretu neće moći računati na Paula Machada zbog kartona.

Bili kao treći dočekuju Puljane, a do sada su ostvarili 14 slavlja, devet remija i pretrpjeli šest poraza te sakupili 51 bod. Hajduk je u 12. kolu svladao Istru 1961 3:0.devet kola kasnije u Puli je Hajduk slavio 2:0.

"Kako stvari stoje imamo 16 zdravih igrača, a čeka nas zahtjevan protivnik u utakmici u kojoj moramo ići maksimalno motivirano, skoncentrirano i agresivno da ponovimo situacije iz susreta s Dinamom na domaćem terenu. Jedino takva utakmica je pravi i ispravan put te jedino na taj način možemo vratiti povjerenje navijača, ali i naše samopouzdanje. Očekuje nas teška utakmica protiv Istre 1961", izjavio je trener Hajduka Damir Burić.

Zeleno-žuti u Split odlaze kao pretposljednji s četiri pobjede, deset neriješenih rezultata i 15 poraza te imaju 22 boda.

"Naša je jedina zadaća sada vratiti povjerenje koje su svi imali u nas prije samo dva kola. Možda ću tražiti u susretu dozu agresivnosti više, no izbor igrača mi nije prevelik. Hajduk je ekipa koja trenutno ima problema, posebice u organizacijskom smislu i htjet će dokazati da može igrati dobar nogomet. Jedina razlika između njih i nas je bodovna razlika. No, m nećemo srljati, želim da igramo varijabilno i moramo biti pametni, koncentrirani i motivirani", rekao je trener Istre 1961 Andrej Panadić.

Vrijedi istaknuti kako će uoči početka svake utakmice 30. kola MAXtv Prve lige igrači obje momčadi iznijeti na travnjak transparent sa sloganom CAFE akcijskog tjedna „Pravi nogomet – Potpuni pristup“, a službeni spikeri pojasnit će svrhu CAFE akcijskog tjedna i približiti ga gledateljima na stadionu kako bi se podigla razina svijesti o važnosti uključenja i poboljšanja pristupa navijača s invaliditetom na nogometne događaje.

Susret 30. kola MAXtv Prve lige između Intera i Dinama u Zaprešiću je na rasporedu u 15 sati, dok će Hajduk i Istra 1961 na Poljudu zaigrati od 19 sati.

Izvor: gnkdinamo.hr

Još vijesti