HNL.hr

Odluke Disciplinskog suca od 11. svibnja

Šimiću jedna
utakmica zabrane
igranja, novčane
kazne za četiri kluba

11.05.2016.
Šimiću jedna utakmica zabrane igranja, novčane kazne za četiri kluba
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Saša Pavličić-Bekić donio je odluke o kaznama za prekršaje počinjene na utakmicama 35. kola.

Igrač HNK Hajduk Lorenco Šimić koji je isključen na utakmici Hajduk-Inter Zaprešić zbog dvije opomene kažnjen je jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna.

Na utakmici Osijek-Rijeka navijačka skupina Kohorta u 69. minuti upalila je više baklji pri čemu je nekoliko ubačeno u igralište, a zabilježeno je i neprimjereno skandiranje iste navijačke skupine u prvom poluvremenu zbog čega je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 17.000 kuna. Na istoj utakmici navijačka skupina Armada u 70. i 72. minuti zapalila je na tribini pet baklji pa je HNK Rijeka kažnjen iznosom od 8.000 kuna.

HNK HAJDUK mora platiti kaznu od 13.000 kuna zbog paljenja pirotehničkih naprava u više navrata tijekom drugog poluvremena utakmice Hajduk-Inter Zaprešić na sjevernoj tribini stadiona od strane navijačke skupine Torcida.

Zbog momčadskog prekršaja na utakmicama 35. kola (čl. 54. DP HNS), NK Istra 1961 i NK Osijek kažnjeni su sa po 5.000 kuna.

Na osnovu prijave Povjerenika za natjecanje zbog paljenja baklje u središnjem krugu igrališta prilikom proslave pobjede nekoliko minuta nakon završetka utakmice Lokomotiva-Zagreb, Disciplinski sudac pokrenuo je postupak i zatražio očitovanje od igrača Josipa Ćorića i NK Lokomotiva.

 

Zbog isključenja na utakmici 26. kola Prve HNL-PIONIRI igrač NK Slaven Belupo Fran Kožarić kažnjen je zabranom igranja na jednoj utakmici, a istom kaznom kažnjen je i igrač NK Sesvete Antonio Demo isključen na utakmici 19. kola Prve HNL-JUNIORI.

Trener juniora NK Zadar Leopold Burčul koji je udaljen s klupe na utakmici 19. kola Prve HNL-JUNIORI kažnjen je zabranom vođenja momčadi na jednoj utakmici.

Još vijesti