HNL.hr

Osječanima remi u derbiju na Poljudu

Hajduk u nadoknadi
izborio bod, Slaven
svladao Puljane

25.11.2017.
Hajduk u nadoknadi izborio bod, Slaven svladao Puljane
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U subotu je Slaven Belupo kod kuće nadjačao Istru 1961, dok je Hajduk u derbiju s Osijekom poraz izbjegao u sudačkoj nadoknadi vremena.

Slaven Belupo - Istra 1961 2:0 (1:0)

Koprivnički je prvoligaš do druge uzastopne pobjede stigao protiv gostiju iz Pule, koji su po loptu u mrežu morali nakon samo tri minute igre.

Za rano vodstvo Slaven Belupa iz blizine je pogodio Pejić, na ubačaj Vrljičaka, a tih 1:0 na semaforu je stajalo sve do sudačke nadoknade susreta. Tada je Ivanovski zapečatio slavlje domaćina, pogotkom za konačnih 2:0.

Istra 1961 ostala je na pretposljednjem mjestu ligaškog poretka, s bodom manje od Cibalije i dva više od Rudeša, uz utakmicu više.

Hajduk - Osijek 1:1 (0:1)

Derbi na Poljudu između prvih Dinamovih pratitelja, Hajduka i Osijeka, završio je podjelom bodova. Gosti s Gradskog vrta poveli su u 38. minuti, kada je Grgić prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora naciljao lijevi kut domaćih vrata.

Osijek je sva tri boda u džepu imao sve do druge minute sudačke nadoknade, kada je Ohandza uspio proslijediti loptu do peterca, gdje se najbolje snašao Said i zatresao mrežu za završnih 1:1.

Hajduk i Osijek ostali su bodovno poravnati (29), s tri boda više i utakmicom više od četvrtoplasirane Rijeke, koja u nedjelju gostuje kod Cibalije. Vodeći Modri imaju 11 bodova prednosti, uoči nedjeljnog gostovanja kod Rudeša.

Još vijesti