HNL.hr

Pašalić čovjek odluke protiv Hajduka

Rijeka dobila i
Jadranski derbi,
Dinamo nastavio
pobjeđivati

07.04.2024.
Rijeka dobila i Jadranski derbi, Dinamo nastavio pobjeđivati
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nogometaši Dinama napravili su novi korak naprijed u borbi za vrh SuperSport HNL-a, svladavši goste iz Pule rezultatom 4:1, da bi potom Rijeka svoju prednost sačuvala minimalnom pobjedom u derbiju s Hajdukom.

Dinamo - Istra 1961 4:1 (2:1)

Nakon dvije uzastopne pobjede u Splitu, u prvenstvu i Kupu, Dinamo je na Maksimiru dočekao Istru 1961 i poveo već u trećoj minuti igre, kada je Vidović pronašao put kroz gostujuću obranu. U 37. minuti izjednačio je Filet nakon propusta Mišića, no Brodić na ubacivanje Petkovićeva vraća prednost Zagrepčanima tik prije odlaska na odmor (2:1).

Brodića je Petković ponovno proigrao u 58. minuti, za 3:1, a ubrzo se u strijelce upisao i Špikić. Dinamo je tako uoči Jadranskog derbija stigao na dva boda do vodeće Rijeke, a u sljedećem kolu gostuje kod Gorice. Puljani su ostali na bod ispred pretposljednjeg Slaven Belupa.

foto: CROPIX

Rijeka - Hajduk 1:0 (0:0)

Na trenutak odluke u Jadranskom derbiju na Rujevici čekalo se do 70. minute, kada je lopta stigla do Pašalića, koji s desetak metara silovito matira Lučića za pobjedu Rijeke protiv Hajduka (1:0).

Tom je pobjedom Rijeka ostala na pet bodova prednosti ispred Dinama, uz utakmicu više, dok se Hajduk trećim uzastopnim prvenstvenim porazom našao na deset bodova iza vodeće Rijeke. 

U sljedećem kolu Rijeka gostuje kod Istre 1961, dok Hajduk dočekuje Osijek.

Još vijesti