HNL.hr

Kolo gostujućih pobjeda

Osijek ponovno
slavio kod Hajduka,
Rijeka uspješna i u
Puli

14.04.2024.
Osijek ponovno slavio kod Hajduka, Rijeka uspješna i u Puli
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nogometaši Osijeka pobijedili su na Poljudu Hajduk rezultatom 2:1, što je Splićanima bio peti uzastopni poraz u domaćim natjecanjima, dok je vodeća Rijeka nastavila vlastiti pobjednički niz i kod Istre 1961.

Hajduk - Osijek 1:2 (1:2)

Na prvi se pogodak na praznom Poljudu čekalo do 18. minute, kada je Matković pogodio suprotnu stranu s ruba kaznenog prostora, a za izjednačenje su se pobrinuli asistent Brekalo i strijelac Trajkovski.

Nedugo prije odlaska na odmor, Mierez je prvi reagirao na odbijenu loptu pred vratima Hajduka i smjestio je iza Buljanovih leđa za 2:1. U nastavku je Hajduk imao nekoliko prigoda za izjednačenje, uključujući i Kalinićevu vratnicu, no promjena rezultata više nije bilo.

Splićani su tako ostali na 55 bodova, deset više od Osijeka, koji je sada opet na bod ispred Lokomotive na četvrtom mjestu.

Istra 1961 - Rijeka 0:2 (0:1)

Momčad Željka Sopića pobjeđuje bez primljenog pogotka još od gostovanja kod Dinama, a seriju je nastavila i u Puli, svladavši Istru 1961 rezultatom 2:0.

Fruk je nakon pola sata igre, poslije prodora Pjace, silovito naciljao pod prečku za 1:0, da bi "točku na i" stavio Goda glavom u 85. minuti, na ubačaj Petrovića. 

Rijeka tako drži pet bodova prednosti nad Dinamom uz utakmicu više, a pulski prvoligaš ostao je pretposljednji, s dva boda zaostatka za Slaven Belupom. 

foto: CROPIX

Još vijesti