HNL.hr

Ekong i Trajkovski donijeli pobjede

Istra 1961 nakon
deset godina slavila
u Osijeku, Hajduk u
Koprivnici prekinuo
seriju poraza

20.04.2024.
Istra 1961 nakon deset godina slavila u Osijeku, Hajduk u Koprivnici prekinuo seriju poraza
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na Opus Areni, pulski je prvoligaš s igračem više zaustavio pobjednički niz Osijeka, dok je Hajduk svoj niz poraza zaustavio minimalnom pobjedom kod Slaven Belupa.

Osijek - Istra 1961 1:2 (1:1)

Poslije tri uzastopne gostujuće pobjede, Osijek je na svom terenu poveo protiv Istre 1961 u 14. minuti, kada je Lovrićev ubačaj s lijeve strane odsjeo u gostujućoj mreži, ali je u 36. minuti momčad Zorana Zekića ostala bez isključenog Bralića.

Iz pripadajućeg slobodnog udarca Vuk je lijepim udarcem izjednačio na 1:1, da bi početkom nastavka Ekong pronašao put kroz osječku obranu i pogodio za prvu pobjedu Puljana u Osijeku nakon ožujka 2014. godine.

Četvrtoplasirani Osijek tako ima bod više i utakmicu više od Lokomotive, a Istra 1961 preskočila je Slaven Belupo te sada zauzima osmo mjesto na tablici SuperSport HNL-a.

foto: CROPIX

Slaven Belupo - Hajduk 0:1 (0:1)

Nakon četiri uzastopna ligaška poraza, uz ispadanje u polufinalu Kupa, Hajduk je uspio doći do pobjede na gostovanju kod Slaven Belupa, a trenutak odluke zbio se u 13. minuti, kada je Brekalo ubacio, a Trajkovski proslijedio loptu u mrežu za konačnih 1:0.

Zanimljivo, u sva četiri ovosezonska ogleda u hrvatskom prvenstvu Splićani su pobijedili Koprivničane, koji im nisu uspjeli postići niti jedan pogodak (3:0, 1:0, 4:0, 1:0).

Trećeplasirani Hajduk uz utakmicu više ima osam bodova manje od Dinama, dok Slaven Belupo nadolazeći sraz s Istrom 1961 dočekuje na pretposljednjem mjestu.

Još vijesti