HNL.hr

Pjaca, Marić i Goda za slavlje na Rujevici

Kulenović donio
Dinamu pobjedu nad
Lokomotivom, Rijeka u
nastavku slomila
otpor Gorice

21.04.2024.
Kulenović donio Dinamu pobjedu nad Lokomotivom, Rijeka u nastavku slomila otpor Gorice
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Branitelj naslova Dinamo stigao je samo privremeno do vrha SuperSport HNL-a, zahvaljujući minimalnoj pobjedi nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj, no Rijeka se pobjedom nad Goricom (3:0) opet vratila na čelnu poziciju.

Lokomotiva - Dinamo 0:1 (0:0)

Nakon jedne pobjede Dinama, jedne pobjede Lokomotive te jednog neriješenog rezultata ove sezone, četvrti ogled gradskih suparnika pripao je momčadi Sergeja Jakirovića, a odlučujući se trenutak zbio u 60. minuti.

Tada je Baturina ubacio, a Bernauer glavom spustio za Kulenovića, koji iz voleja trese mrežu za pobjedu Modrih 1:0. U prvom je dijelu Vidović pogodio okvir vrata, a s nekoliko se ključnih obrana istaknuo i Dinamov vratar Nevistić. 

U borbi za četvrto mjesto, Lokomotiva je ostala na bod iza Osijeka, uoči sraza s Rijekom u sljedećm kolu.

Rijeka - Gorica 3:0 (0:0)

Momčad Željka Sopića na prvi je pogodak protiv gostiju iz Velike Gorice čekala sve do 68. minute, kada je Pašalić ubacio, a Pjaca glavom donio vodstvo. U 80. minuti Petrovič je pucao iz daljine, a Marić skrenuo loptu u mrežu za 2:0. Zanimljivo, obojica su u igru ušla početkom drugog poluvremena.

Pobjedu Rijeke zapečatio je Goda u samoj završnici, a fantastičan pobjednički niz Rijeke bez primljenog pogotka produžen je na sedam ligaških, odnosno devet utakmica ukupno.

Na tablici Rijeka ima dva pogotka prednosti ispred Dinama, a Gorica je na šestom mjestu ostala na dva boda prednosti ispred Varaždina.

foto: CROPIX

Još vijesti