HNL.hr

Modri po pobjedu za broj dva

Dinamo dočekuje
Istru 1961, Rijeci u
goste stiže Split

08.11.2015.
Dinamo dočekuje Istru 1961, Rijeci u goste stiže Split
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

MAXtv Prva liga i njeno 16. kolo u nedjelju donose dvoboje hrvatskog prvaka s Istrom 1961 te hrvatskog viceprvaka sa Splitom.

Koji rezultat očekujete u dvoboju Rijeke i Splita?
Pobjedu Rijeke
88%
Pobjedu Splita
0%
Remi
12%
Ukupno glasova: 17

Modri nakon ovotjednog gostujućeg poraza od Olympiakosa u sklopu četvrtog kola Lige prvaka, ove nedjelje ulaze u 16. kolo MAXtv Prve lige s trećeg mjesta na ljestvici uz sedam ostvarenih pobjeda, šest neriješenih rezultata te dva poraza pretrpljena u posljednja dva kola Prve lige, a Dinamo je tako do sada sakupio 27 prvenstvenih bodova.

"Nakon serije slabih rezultata nemamo alternativu nego uz dobru igru osvojiti i tri boda. Stanje na ljestvici je kakvo je, znamo za naređenje Uprave i uz sav respekt prema protivniku želimo pokazati dobru igru i ostvariti pravi rezultat. U konkurenciju se nakon ozljeda vraćaju Pinto i Sigali, a zbog tri žuta kartona ne možemo računati na Goncala", rekao je prije susreta s Istrom 1961 trener Modrih Zoran Mamić.

Puljani 16. kolo dočekuju sa sedme pozicije nakon četiri slavlja, šest remija i pet poraza te s ukupno 18 osvojenih bodova, a u gostima zasigurno žele polučiti jednak ili bolji rezultat od onog iz sedmog kola Prve lige kada su na svom terenu odigrali 1:1 s Dinamom.

Trener Robert Rubčić protiv Dinama neće moći računati na Milana Đurića, Damira Zlomislića, Ivana Brkića i Nikolu Žižića.

"Očekuje nas teška utakmica. Dinamu dolazimo u nezgodnom trenutku jer ima tri poraza u nizu i sigurno da će dati sve od sebe da prekine taj niz. Znamo da je u bodovnom zaostatku za Rijekom pa nas stoga očekuje veoma zahtjevna utakmica. Moramo pokazati svoju vrijednost. Igrati u Zagrebu protiv Dinama je zadovoljstvo za igrača i prilika da se dokaže. Uz to, to nam je prilika i da anuliramo slabe rezultate iz posljednjih kola. Teško je u ovom trenutku prognozirati rezultat, ali vjerujem da se možemo suprotstaviti Dinamu na najbolji mogući način, pogotovo jer smo u posljednjih tjedan dana radili zaista dobro. Tražim od igrača da odigraju maksimalno odgovorno jer igramo protiv naše najbolje ekipe", rekao je uoči dvoboja s Dinamom trener Istre 1961.

Riječani su novo kolo domaćeg prvenstva dočekali kao vodeća momčad ljestvice s osam do sada upisanih pobjeda te sedam neriješenih rezultata, a kao jedina momčad bez pretrpljenog poraza koja je tako osvojila 31 bod te nove bodove Rijeka zasigurno želi i protiv Splita kojeg je u sedmom kolu svladala 2:0.

"Ovo je derbi protiv ekipe koja je s novim trenerom ušla u seriju pobjeda. Dovoljno govori pobjeda protiv Dinama. Radi se o iskusnoj ekipi koja se stvarno dobro posložila, zna se kvalitetno braniti i igrati prema naprijed. Čeka nas teška utakmica, a to je svaka dok te love na vrhu. Još jedna utakmica koja će pokazati drugi karakter i kako se nosimo s pritiskom. Veseli nas zanimanje navijača za ovu utakmicu, njihova podrška puno nam je značila protiv Dinama i Hajduka", kazao je trener Rijeke Matjaž Kek uoči susreta sa Splitom u kojem ne može računati na ozlijeđenog Filipa Bradarića i Bekima Balaja zbog kartona.

Crveni u goste hrvatskom viceprvaku odlaze s četvrtog mjesta na tablici, a nakon 15 odigranih kola broje sedam slavlja te po četiri remija i poraza za 25 sakupljenih bodova. Splićani i Riječani u domaćem su prvenstvu do sada odigrali 16 utakmica, Rijeka je slavila sedam puta, Split pet, a četiri su susreta završena neriješenim rezultatom.

Trener Splita Goran Sablić u susretu ne može računati na Dražena Bagarića, Slavka Blagojevića, Amira Rrahmanija, Dinu Špehara, Aleksandra Miljkovića i Petra Franjića, a Split je ovoga tjedna i raskinuo ugovor s Artemom Milevskim.

"Rijeka je jako teško gostovanje za sve klubove u Hrvatskoj. Riječani su zasluženo na prvom mjestu, goropadni su, igraju jako dobro, ali imamo mi svoje adute za njih. Iza nas je uspješan niz, puni smo samopouzdanja i nadamo se pozitivnom ishodu na Rujevici. Rijeka je favorit, ali morat će se dobro namučiti da dokaže tu ulogu. Ima brojne kvalitete, ali mi ćemo igrati našu igru uz dobar blok u fazi obrane, ali želimo nešto i kreirati, ne smijemo se bazirati samo na obrani, imamo dovoljno jak kadar da možemo zaprijetiti na Rujevici", prokomentirao je trener Splita.

Susret Dinama i Istre 1961 u sklopu 16. kola MAXtv Prve lige na Maksimiru počinje u 15 sati, dok će Rijeka i Split na Rujevici zaigrati od 19 sati.

Izvori: gnkdinamo.hr, nkistra1961.hr, nk-rijeka.hr, rnksplit.hr

Još vijesti