HNL.hr

Tri pogotka na Rujevici, sedam na Maksimiru

Hodža junak Rijeke:
hat-trick za pobjedu
nad Osijekom, Dinamo
uspio svladati Slaven

10.03.2024.
Hodža junak Rijeke: hat-trick za pobjedu nad Osijekom, Dinamo uspio svladati Slaven
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Derbi Rijeke i Osijeka obilježio je Veldin Hodža: mladi vezni igrač domaćina postigao je hat-trick za pobjedu 3:0, dok je Dinamo u posljednjih pola sata još jedne sadržajne utakmice uspio svladati Slaven Belupo (5:2).

Rijeka - Osijek 3:0 (2:0)

Stota utakmica Rijeke i Osijeka u hrvatskom prvenstvu uvjerljivo je pripala momčadi Željka Sopića, koja je na prvi pogodak čekala do 21. minute, kada je Fruk proigrao Hodžu za 1:0. 

Samo dvije minute poslije Marić je uposlio Hodžu, koji iz blizine šalje loptu u mrežu za 2:0, rezultat kojim je zaključeno vrlo uzbudljivo prvo poluvrijeme, u kojemu je moglo biti još pogodaka, na obje strane. Svoj je hat-trick Hodža upotpunio u 63. minuti, odličnim prebacivanjem Malenice na novu asistenciju Fruka.

Ovom pobjedom Rijeka je ponovno ispred Hajduka na vrhu SuperSport HNL-a (56-55), a Osijek ostaje bodovno poravnat s Lokomotivom na četvrtoj poziciji.

Dinamo - Slaven Belupo 5:2 (2:1)

Dinamo je na Maksimiru rano stekao dva pogotka prednosti, zahvaljujući dalekometnom udarcu Halilovića u sedmoj i odbijenoj lopti koju je Vidović pretvorio u 2:0 u 19. minuti, no Lepinjica je ubrzo iskoristio propust domaće obrane za 2:1, uz efektnu asistenciju Štrkalja petom.

Pola sata prije kraja utakmice Slaven Belupo izjednačio je preko Šakote na 2:2, nakon još jedne pogreške Dinamove obrane, no potom je branitelj naslova ipak uspio osigurati sva tri boda. Prvo je Kulenović pogodio s bijele točke, potom je Baturina pogodio s ruba kaznenog prostora, a u sudačkoj nadoknadi i s 11 metara za konačnih 5:2.

Dinamo tako za drugoplasiranim Hajdukom zaostaje četiri boda uz utakmicu manje, a Koprivničani ostaju bodovno poravnati s Varaždinom.

foto: CROPIX

Još vijesti