HNL.hr

Isključenje Mikanovića, promašaj Livaje s 11 metara

Galešić opet junak
Rijeke u Koprivnici,
Mudražija za pobjedu
Lokomotive u Splitu

16.03.2024.
Galešić opet junak Rijeke u Koprivnici, Mudražija za pobjedu Lokomotive u Splitu
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nogometaši Rijeke povećali su svoju prednost na vrhu SuperSport HNL-a novom minimalnom pobjedom kod Slaven Belupa, a još je jednom odlučujući pogodak bio djelo Galešića, dok je je Hajduk kod kuće poražen od Lokomotive.

Slaven Belupo - Rijeka 0:1 (0:0)

U rujnu prošle godine, Galešić je neočekivanim prodorom preko cijelog terena osigurao Rijeci sva tri boda u Koprivnici, a u 27. kolu reprizirao je svoju ulogu junaka gostujuće momčadi.

Ovoga je puta precizan bio u 50. minuti, nakon gužve pred vratima Slaven Belupa, a tih 1:0 ostalo je na semaforu do kraja utakmice. Rijeka je tako ostala na vrhu prvenstvenog poretka, ispred Hajduka, dok je koprivnički prvoligaš ubilježio četvrti uzastopni poraz.

foto: CROPIX

Hajduk - Lokomotiva 1:2 (0:1)

U dvoboju protiv Lokomotive, Hajduk je u 24. minuti zbog drugog žutog kartona ostao bez isključenog Mikanovića, da bi samo dvije minute poslije Mudražija na asistenciju Čopa pogodio za vodstvo Zagrepčana.

Početkom drugog poluvremena, Splićani su imali priliku za izjednačenje s bijele točke, no Čavlina je obranio Livajin pokušaj "panenke", da bi Mudražija pet minuta poslije dobrom završnicom povisio prednost na 2:0. U samoj završnici, Livaja je odličnim "škaricama" smanjio na konačnih 2:1.

Hajduk tako ima četiri boda zaostatka za vodećom Rijekom, te četiri boda prednosti ispred Dinama, uz dvije utakmice više. Lokomotiva je na četvrtom mjestu stekla tri boda prednosti ispred Osijeka.

Još vijesti