HNL.hr

Živković, Brodić i Sučić za slavlje Modrih

Istra 1961 i Gorica
bez pogodaka u Puli,
Dinamo u nastavku
nadjačao Rudeš

17.03.2024.
Istra 1961 i Gorica bez pogodaka u Puli, Dinamo u nastavku nadjačao Rudeš
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nakon smjene trenera Jeličića, Gorica na je na gostovanju kod Istre 1961 osvojila bod, odigravši neriješenih 0:0, a kolo je zaključio Dinamo pobjedom kod Rudeša (3:0).

Istra 1961 - Gorica 0:0 (0:0)

Goste iz Velike Gorice na Aldo Drosini privremeno su vodili Mujdža i Krnjić, a utakmica nije ponudila velik broj izglednih prilika za postizanje pogotka. Desetak minuta prije kraja, Štiglec je pucao u donji kut, no Majkić je uspio zaustaviti taj pokušaj. 

Šestoplasirana Gorica tako na tablici ima bod više i utakmicu više od Varaždina, dok se Istra 1961 poravnala na osmom mjestu sa Slaven Belupom. Nakon reprezentativne stanke, Gorica gostuje kod Varaždina, a Istra 1961 dočekuje Lokomotivu.

foto: CROPIX

Rudeš - Dinamo 0:3 (0:0)

Početnih 0:0 na semaforu u Kranjčevićevoj stajalo je sve do 60. minute, kada je Baturina ubacio iz kuta, a najviši u skoku bio Živković, koji je tako postigao svoj prvijenac u SuperSport HNL-u, da bi u 78. minuti Petković poslužio Brodića za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Sučić, udarcem iz daljine koji se odbio od domaćeg bloka, a to mu je također bio prvenstveni prvijenac. Dinamo tako reprezentativnu stanku dočekuje na bod iza Hajduka, uz utakmicu manje, uoči derbija na Poljudu. Rudeš zadnju četvrtinu prvenstva čeka s 20 bodova zaostatka za Istrom 1961 i Slaven Belupom.

Još vijesti