Istra 1961 š.d.d.

Ivan
Močinić

Ivan Močinić
foto: HNS
pozicija:

veznjak

datum rođenja:

30.04.1993.

trenutni klub:

Rapid (AUS)

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Biografija


Klupska karijera:

Karijeru je započeo u Rijeci, godinu je dana proveo u niželigašu Lokomotivi da bi se ubrzo vratio u Rijeku. 2015. godine u susretu s Istrom 1961, s nepune 22 godine, upisao je svoj stoti nastup u dresu Rijeke. Močinić je posljednjih sezona bio jedan od ključnih Rijekinih igrača te je sudjelovao u svim važnim klupskim uspjesima, a posebice se iskazao u europskim susretima od kojih se pamti proigravanje za Mujanovića u Stuttgartu i gol za 2:2 čime je Rijeka osigurala nastup u skupinama Europske lige u sezoni 2013./2014. U ljeto 2016. preselio je iz Rijeke u poznati austrijski klub, bečki Rapid.

 

Reprezentativna karijera:

Iskazao se Močinić i u mlađim reprezentativnim uzrastima te je s U-19 reprezentacijom zaigrao i na Europskom prvenstvu. Tadašnji izbornik Niko Kovač pozvao je Močinića na pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, no ozljeda gležnja spriječila je hrvatskog nogometaša u odlasku na SP. U seniorskoj je vrsti stoga debitirao u studenome 2015. godine u prijateljskom susretu s Rusijom.

 

Igrački profil:

Ivan Močinić nametnuo se svojom upornošću u veznom redu, gdje prije svega neprestano obavlja sve defenzivne zadatke, ali učinkovito sudjeluje i u napadačkom dijelu igre. Talent i trkačke mogućnosti nisu mu sporne, a njegova energija na terenu neizmjeran je dobitak za svakog trenera.